Vladimir Tismaneanu : AUR este o combinaţie de răzmeriţă stradală şi huliganism de stadion. O noua achizitie auriferă, celebra tovarăşă Norica Nicolai

  0
  193

  Vladimir Tismaneanu

  Scriam ieri: „AUR este o combinaţie de răzmeriţă stradală şi huliganism de stadion. Ambele – ostile regulilor elementare de politeţe, civilitate şi decenţă. În locul dialogului, vălmăşagul cocardier. În locul argumentelor, gloanţe, fluierături şi scuipături. Bătaia în piept cu devotamentul creştin din partea unora care incită la ură, haos şi practică violența este un obscen travesti.

  AUR este urmaşul LANC, formaţiunea paramilitară a maniacului antisemit A. C. Cuza. Cuzismul, ca şi legionarismul, nu era creştinism. Invocarea «eroilor neamului» de către aceste grupări teroriste este un sacrilegiu.

  Iisus este profetul iubirii aproapelui, nu al umilirii şi vătămării acestuia.” Intre timp, AUR si-a publicat programul de guvernare. Intre varii aiureli populiste, aflăm că formatiunea extremistă vrea să infiinteze „Tribunale ale Poporului”. Iacobinism legionaroid.

  Pe post de „acuzator public”, asemeni Alexandrei Sidorovici, sotia lui Brucan, in 1945-1946, va performa, probabl, noua achizitie auriferă, celebra tovarăşă Norica Nicolai. A fost acolo azi la lansarea „programului”.

  romania.europalibera.org : Stagiu militar obligatoriu de 3 luni pentru cei între 18 și 22 de ani, tribunale populare, uniforme școlare, Săptămâna Istorică, naționalizarea OMV Petrom și a altor companii strategice sunt câteva din cele 150 de propuneri din programul de guvernare al AUR, lansat joi, la București.

  Mircea Diaconu, Norica Nicolai, Gheorghe Piperea au stat în primul rând alături de George Simion.

  Lasă un răspuns